Hlíva
Hlíva ústřičná - podle tradiční medicíny podporuje:
- zdravou kůži
- zdravý imunitní systém
-zdravou funkci střev
- zdravý kardiovaskulární systém
- úroveň krevních tuků
- antiaging účinek
Účinky podle tradiční čínské medicíny:
- doplňuje Pi Qi (energii sleziny)
- odvádí Shi (vlhkost)
- posiluje cévy
- posiluje pohyb střev
- vylučuje Feng Han (větrný chlad)
- vypuzuje parazity
TCM charakteristika
- teplota - mírně teplá
- chuť - sladká
- tropismus - játra, slezina, žaludek
Kategorie: | MycoMedica - vitální houby |
---|
Hlíva ústřičná se v čínské medicíně využívá v řadě případů a je známá jako houba květinového nebe. Je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších látek, mimo jiné přírodních statinů, které příznivě ovlivňují hladinu tuků v krvi. Na těchto stránkách se o účincích Hlívy příliš nedozvíte. Více informací najdete ve veřejně dostupných zdrojích, třeba na internetu. Proč je 30 % polysacharidů u naší Hlívy optimální koncentrace? Vysvětlení najdete zde. Houbovou surovinu, kterou používáme při výrobě našich MycoMedica produktů, dovážíme z Číny, z lokalit, které mají ideální klima a podmínky pro růst. Dali jsme na doporučení našeho německého partnera, který používá stejnou houbovou surovinu ze stejných lokalit. Díky správně zvoleným pěstitelům své produkty prodává na německém trhu už více než 40 let. A to nás inspiruje. Stejnou kvalitu si zaslouží i český zákazník. Veškerou houbovou surovinu si necháváme testovat v německé nezávislé laboratoři Agrolab na více jak 500 druhů známých těžkých kovů, pesticidů a člověku nebezpečných mikroorganismů. Testujeme také PAHs a radioaktivitu. Testujeme každou šarži. Takto obsáhlé testy žádný jiný výrobce v Čechách nenabízí (pokud říká, že ano, vyžádejte si je). A u hub jsou takovéto testy velmi důležité.
Ideální složení, maximální síla a účinnost
Hlíva (hlíva ústřičná, Pleurotus ostreatus) je lupenitá jedlá houba, která roste na mrtvých stromech či pařezech. Nacházíme ji v trsech.
Díky zpracování metodou horkovodní extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z Hlívy v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky:
- min. 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %)
O Hlívě
Roste v chladnějších oblastech po celém světě, a to nejvíce od teplejších jarních dní do listopadu. Klobouky hlívy připomínají větší ústřice, odtud pochází její jméno, v angličtině pak zní oyster mushroom. Hlíva je po staletí známá v tradiční čínské medicíně, kde je s oblibou využívána a je známá z básní dynastie Sung jako “the mushroom of flower heaven” (houba květinového nebe). Pěstování hlívy se začalo teprve v polovině minulého století. Překvapivě ne v Číně, ale v Evropě (Itálii a Maďarsku). Hlíva ústřičná je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B, esenciálních aminokyselin, nenasycených mastných kyselin a pak hlavně polysacharidů ‒ beta glukanů, kde je významný pleuran, dále terpeny s jejich představitelem pleurotinem. Hlíva je též zdrojem přírodních statinů, tj. látek snižujících hladiny tuků v krvi.
Více informací najdete ve veřejně dostupných zdrojích, třeba na internetu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.